מרק גרונות הודו של ששון קשי

מרק גרונות הודו

מצרכים:
גרון הודו
1 גזר
1 בצל
1 קישוא
300 גר' דלעת
1 גבעול עלי סלרי
5 גבעולי שמיר
כף מרק עוף
3/4 כף מלח
1/4 כפית שטוחה פלפל שחור
כפית חוויג' למרק
סיר לחץ
מים בכמות 1/3 נפח הסיר

אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים את גרון ההודו ומחלקים ל 5 יח'.
מקלפים בצל וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.
מנקים הגזר וחותכים לרוחב בגודל 1/2 ס"מ.
מנקים הקישוא וחותכים לרוחב בגודל 1/2 ס"מ.
חותכים הדלעת לקוביות בגודל ס"מ.
שוטפים ומקצצים השמיר והסלרי לגודל 1 ס"מ.
את כל המרכיבים הנ"ל מכניסים לסיר עם המים ומוסיפים:
כף מרק עוף, 3/4 כף מלח, כפית חוויג', פלפל שחור,
מניחים על גבי להבה חזקה לרתיחה ,טועמים ומתקנים/משפרים טעמים, לאחר רתיחה נוספת בסיר פתוח של כ 20 דקות שוב טועמים ומתקנים טעמים.
סוגרים את סיר הלחץ ומיד עם צאת האדים דרך חרירי הלחץ מנמיכים האש וממשיכים לחמם עוד 40 דקות.

בתום הזמן ממתינים לשחרור הלחץ ומגישים.